Äntligen är våren här – så känner säkert många just nu! Ljuset, grönskan och snart även den riktiga värmen gör att saker känns lite lättare, även det som upplevs som tungt när det är mörkt och kallt ute. Samtidigt är det ju så att många kan kännas sig extra utsatta och ensamma när man får för sig att ”alla andra” är lyckliga, lyckade och har både nuet och framtiden för sig! På den sexologiska fronten har ändå mycket skett den senaste tiden – vilket också är en förklaring till att jag inte bloggat på ett tag.

Först var det öppningen av det nya Forskningscentrat i sexologi i Ålborg och tillika det kommande masterprogrammet i sexologi vid samma ort. Det var en glädjens dag för danskarna men också för övriga nordiska länder, som förhoppningsvis kan fungera som samarbetspartner  i undervisningen, den kliniska verksamheten och i forskningen. Det var fantastiskt att träffa hela gängen av kompetena medarbetare med pionjären Preben Hertoft i mitten!

Ålborg 2013  11 april

I fredags var det därefter årsmöte för Svensk förening för sexologi. Som underlag för en viktig dikussion om föreningens framtid presenterade jag intervjustudien med sexologer och även en enkätstudie, där medlemmar uttalar sig om förväntningar och synpunkter på föreningen. Den senare är ännu inte publicerat, men sammanfattningsvis framkom att SFS ses som ett viktigt nätverk där utbyte av ny sexologisk kunskap sker. Dessutom valdes ny styrelse, som ser ut som följer 2013-2014:

Ordförande Suzann Larsdotter

 Vice ordförande Lennie Hammarstedt

 Sekreterare Maria Carola Bure

 Kassör Jack Lukkerz

 Ledamot Paula Taube

 Ledamot Lotta Löfgren-Mårtenson

Ledamot Ulla-Britt Widegren

Nu börjar också planeringen inför värdskapet NACS 2014, som går av stapeln första helgen i oktober i Malmö. Här behövs många gemensamma krafter för att ro i land konferensen, som ska bestå av ett spännande och angeläget program med presentationer, work shops och sociala aktiviteter! Dessförinnan är det NACS 2013 i Ålborg med just ovan Forskningscentrum som värd.

Till sist, årets tema för World Sexual Health Day 2013 har nu tillkännagivits! Det blir fokus på sexuella rättigheter och tänkt är att så många länder, orter och världsdelar som möjligt ska fira tillsammans. På facebook finns också en sida som uppdateras med information, och ni som är intresserade av att anordna aktiviteter kontakta mig gärna då jag även i år fungerar som koordinator i Sverige.

Så, just idag känns allt hoppfullt, kul och spännande – ”det svänger!”, som en av mina döttrar säger.youtub

 

 

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *