När allt mindre tid tycks finnas för reflektion, blogga, skriva skönlitterärt eller läsa sånt jag inte bara måste läsa så växer en frustration inom mig. Som vanligt är det förstås en kombination av egna upplevda ”måsten” och de plikter som ingår i jobbet  som orsakar detta. Vissa tycks hinna allt och andra inget, och så klart handlar det både om vad vi vill och kan och om olika personligheter och om skilda livsvillkor. För egen del har jag dragit ner på ambitionerna; jag varken hinner eller orkar göra allt längre. Desto viktigare att göra de rätta prioriteringarna! Men vilka är det egentligen? Och hur vet jag att just dessa är de rätta?

Nåväl, medan jag funderar kommer här sent omsider ett blogginlägg. Aktiviteterna inom Centrumbildningen för sexologi och sexualitetsstudier, CSS, pågår för fullt på olika områden; vi stärker våra internationella band och har haft glädjen att ha professor Aleksandar Stulhofer från Zagreb University hos oss som gästforskare i maj. Och i början av nästa termin kommer förhoppningsvis docent Farideh Farahani från Iran.

I slutet av juli är det dags för World Association for Sexual Health i Singapore och för egen del blir det flera kommittémöten och dessutom äran att få dela ut priset till WAS Award for Excellence & Innovation in Sexuality Education. Vi har haft många nomineringar i år, och efter oberoende granskningar så blev det till slut PRESSE från Portugal och RFSU från Sverige som får priset! Stort grattis!!

Bara efter någon vecka hemmavid så bär det av igen i början av augusti; denna gång till International Academy of Sex Research i Toronto. Då ska bland annat en detaljerad plan för värdskapet i Malmö 2016 presenteras. Genom det fina läget med närhet till hav, ljusa sommarkvällar, internationell flygplats, många närliggande hotell i olika prisklasser och inte minst möjligheten att vara med och fira svensk midsommar hoppas vi kunna locka många deltagare från hela världen! Vi behöver volontärer på plats som kan hjälpa till med registrering m.m. så hör gärna av dig om du vill vara med vid detta historiska tillfälle!

Som forskare handlar mycket idag om att söka extern finansiering för olika forskningsprojekt, och att förhoppningsvis kunna utföra några av dessa genom att till exempel intervjua eller samla in data via enkäter. Sen ska allt sammanställas, analyseras med sikte på att presenteras via artiklar, böcker, bokkapitel och forskningskonferenser. För att vässa oss på dessa områden har CSS hittills anordnat ansökningsseminarium och till hösten siktar vi på artikelseminarium. På hemsidan för CSS läggs det kontinuerligt ut information om seminarier, publikationer, konferenser och andra aktualiteter, tillika finns det info på Facebook.

Men hur var det nu med reflektionerna? De egna prioriteringarna? Jag ska ta sommaren på mig för att fundera och få lite perspektiv på tillvaron. Plocka russin ur kakan – går det? Hitta det viktiga före det oviktiga – är det möjligt? Känna efter före – går det? Låt nu värmen och lugnet komma. Varva fågelsång med körsång och sjung för fulla muggar i bilen till de senaste låtarna!

 

 

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *