Då är det dags att fira världsdagen för sexuell hälsa för tredje gången! Runtom i världen arrangeras olika aktiviteter i fem kontinenter och i mer än trettio länder den 4 september. I Sverige är det program i Malmö  och i Stockholm, och förhoppningen är att ännu fler lockas att medverka nästa år! Årets tema är ”In a Diverse world, sexual health for all” och i Sverige har vi valt att fokusera Sexualitet och funktionshinder med två intressanta program.

Så här i början på terminen är det intensiva dagar på högskolan. För alla som undervisar är det kul med nya studenter som anländer och för forskare är det många seminarium, föreläsningar och kongresser. Eftersom de flesta både forskar och undervisar så kan det bli ett pussel att få ihop allt. För egen del ser jag fram emot att resa till Färöarna om någon vecka för att prata om vikten av sexualkunskap för unga, vilket fortfarande inte är självklart på alla platser i världen. Men dessförrinnan ska jag vara på Stadsbiblioteket i Malmö och på Gro-café i Lerum bland annat.

Om man vill utmana sig själv kan man dessutom medverka i årets ForskarGrandPrix. Vi får träna retorik, talvård och kroppsspråk och sist men inte minst på innehållet i de tre minuter som varje forskare har till sitt förfogande i en tävling som ska avgöras av en jury och en fullsatt aula med gymnasister. För dem som undrar kan jag berätta att man hinner 140 ord i minuter, om det är någon som vill testa att säga något kort om den forskning som man fördjupat sig i under många år!

 

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *