Så kom den då äntligen; sommaren med värme, sol och möjlighet till sköna bad! Just när de flesta börjat jobba och skolorna startar igen. Precis som gruppen Malta sjöng för många år sedan så känns det först nu som att det är sommaren som bor i mig och i många andra! Det där med svalorna kan vi dock ta en annan gång!;-) 

Trots intensiv sensommarvärme så har hösten redan startat med en konferens i Halland, Varbergsdagarna, där över tvåhundra pedagoger från väst- och sydsverige deltog. Det var fantastiskt roligt att föreläsa om sexualitet och unga med intellektuella funktionsnedsättningar i min gamla hemstad inför en entusiastisk och utvilad åhörargrupp.

Nu gäller det att börja förbereda sig på allvar inför årets ForskarGrandPrix. Ett antal forskare är utvalda från olika lärosäten för att tävla i vem som bäst kan föra ut info om sin forskning inför allmänheten; i detta fallet gymnasieelever. Vi får se hur det går, men helt klart är att det gäller att gå in med känslan av att man får bjussa på sig själv litegrann!

Sen är det snart dags för att åka till Färöarna där ett antal nordiska forskare har bjudits in till en nationell konferens om  unga och sexualitet i syfte att sprida aktuell forskning som kan vara användbar i uppstarten av sexualkunskap, som hittills inte funnits i landet. Visst är det en angelägen påminnelse om hur olika normer påverkar ett lands lagar och riktlinjer kring sexualiteten. Och tänk, vilket liv det blev kring de där svalorna 1973…;-)

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *