… älska har sin tid och hata sin, en tid att gråta,  en tid att skratta, en tid att sörja och en tid att dansa”. Om detta kan man läsa i Predikaren eller sjunga om, som vi gjorde i Varbergs Kammarkör när jag bodde där. I vilket fall, så är det nu tid för semester i ett par veckor. Slutsummering av en termin som för min del präglats av en hel del ohälsa, men också av glädje och förtröstan. Nu är deadlines avklarade, uppgifter inlämnade, ansökningar godkända och liggande mejls besvarade. Kan man ha det bättre i livet?;-)

I mitten av juli är det dags för årets International Academy of Sex Research, denna gång i Lissabon. Doktorand Malin Lindroth och jag åker dit och presenterar en poster om vår studie om tvångsomhändertagna ungdomar och sexuell hälsa. Säkert blir det en både givande och trevlig konferens med gamla och nya bekantskaper. Nätverkande är en viktig del i ett ämnes utveckling och för sexologins del, som trots allt är ett litet forskningsområde, så är det desto viktiga att knyta både nationella och internationella kontakter.

Efter ytterligare några veckors ledighet, så börjar årets World Sexual Health Day närma sig! I Malmö firas den även i år den 4 september på Stadsbiblioteket med temat sexualitet och funktionshinder. Ett spännande program bestående av kliniker och forskare, som ställer upp ideellt och delar med sig av sina kunskaper. I år finns mer tid för frågor och diskussion, så kom och ta del av en intressant eftermiddag! Mer om detta kommer i augusti!

Årets nordiska sexologikonferens, NACS, blir i Helsingfors 4-7 oktober, och där kommer jag att presentera min pågående studie om sexolog som profession och sexologi som akademiskt ämne. Nytt för i år är att det i samband med konferensen ges ut en antologi där inviterade bidrar med ett kapitel utifrån sitt föredrag. Ett bra sätt att sprida kunskap även till dem som av olika skäl inte har möjlighet att åka på konferensen.

Men nu närmar sig midsommarafton, denna magiska helgdag som förknippas med kärlek, fruktsamhet, blommor och dans. Idag är det sommarsolstånd och sen vänder det, som många pessimister brukar påminna om. Men, som sagt, allting har sin tid, och nu är nu.

Skön sommar!

 

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *