Lördag morgon var det så dags för vårt symposium om Sexuality & Disability. Olyckligtvis kändes det väldigt tidigt på dagen, med tanke på den sena kvällen på Hollywood Bowl då arrangörerna fick leta efter spridda sexologer över hela konsertområdet….  Det var första gången som ämnet presenterats på detta sätt på IASR, så särskilt Alain och JAcques var nöjda, som hade föreslagit symposiet och fått gehör. Förutom min egen studie om användandet av internet för kärleksmässiga och sexuella skäl bland unga med intellektuella funktionsnedsättningarna, medverkade Dilana Schaafsma med en studie om modeller för sexualundervisning riktat till personer med IF och Alain Giami med en sociologisk genomgång av det sexuella livet på totala institutioner.

Dilana och jag på den fantastiska terassen där vi tog en drink innan banketten på Grand Horizon Ballrom at Covel Commons, UCLA.

Hela gänget samlat; Jacques, Dilana, moi och Alain

Under dagen var det dessutom möten i Scientific Committee igen inför Lissabon 2012. Utifrån förslag på invited speakers och symposium röstades det fram nomineringar med tanke på vilka ämnen som tagits upp de senaste åren, vilka intressanta forskare som gjorts sig kända både som talare och som forskningsresultat, vilka forskningsmetoder som använts, åldrar, kön och vilka länder som ska prioriteras. Det är således många hänsyn som ska tas, men vi tror det blir en mycket bra blandning även nästa år!

Och så här liten kan man se ut (och känna sig) när man föreläser! Mellan möten, symposium och brief communication försökte Malin och jag promenera och se oss omkring dels i det vackra universitetsområdet, dels i Westwood. När jag irrande försökte få en uppfattning om var vi var, och hur lång tid det skulle ta att ta sig tillbaka så hittade vi passande nog den här gatstenen!

Avgående presidenten Erick Janssen från Kinsey Institutet, känd för många Malmöforskare och studenter i sexologi, var mycket nöjd med konferensen och kramade sin fru Nadine som följt med denna gång. Det var också ett intressant föredrag om Sexual Arousal in Men som Erick valt som sitt ämne i sitt Presidential Address. Det kan liknas med en docent- eller professorsföreläsning såtillvida att man själv kan välja det man pratar om och inte behöver presentera en enda studie utan snarare göra en sammanfattning av sitt forskningsintresse. Fortsättningen av titeln löd: Four Phases, Three Components, Two Levels of Processing and One Man’s Continuing Quest to Make Sense of it All.

Den tidigare presidenten Cynthia Graham står också Erick nära, om ej på samma sätt. De har arbetat
tillsammans på Kinseyinstutet, där Cynthias man John Bancroft också vara tidigare Director. Cynthia är också redaktör för The Journal of Sex Research där Sven-Axel Månsson och jag har publicerat en artikel om unga och pornografi. Det är en av de få kvalitativa artiklar i tidskriften och Cynthia framförde att hon tycker mycket om den! Kul!

Nåväl, allt roligt har ett slut och banketten med Dan Savage som specialinbjuden gäst väckte stort jubel hos framförallt de yngre amerikanska åhörarna, medan Malin och jag tittade på varann och tänkte ”This is America” och det är märkligt hur långt efter oss europeer de ibland kan verka vara…. Kul kille, men inte särskilt provokativ för oss svenskar.

På söndagen tog vi oss till Santa Monica och Venice Beach för att få en känsla av att det faktiskt är LA som vi var i. En ensam stackars muskelknutte gick fram och tillbaka och visade desperat upp sin kropp som inte så många verkade bry sig om.  Wonder why?

Efter att ha gått oss trötta en hel dag valde vi ändå att sätta på oss högklackat och spendera kvällen i Hollywood tillsammans med våra nyfunna vänner Christine Mildrod, svenskamerikansk sexterapeut, och hennes trevlige man Helge Josefsson som har sommarställe i Steninge, precis som min mans släkt. Vilket sammanträffande!
Jag blev dessutom glad för att Christine blev så förtjust i den tegelsten som jag släpat med mig bara för att visa våra internationella kollegor den svenska antologi Sexologi som PO LUndberg och jag redigerat. Hon vill gärna att den ska översättas till engelska så vi får se vad som händer! Kan man bli upptäckt i Hollywood även som forskare?;-)
Åtminstone kan man trampa på lite stjärnstatus!

Christine, Helge, jag och Malin är mätta och glada efter en fantastisk middag med god tapas på Cleo i Hollywood och här är vi på väg in på kända Chateau Marmon för fler cocktails…  Några timmar senare sitter vi i taxin på väg till flygplatsen. Utmattade, glada och konferenseuforiska! Vad mycket vi hunnit med på dessa dagar! Och redan längtar vi till Lissabon 2012 även om det är jätteskönt att komma hem också!

Vad passar bättre än Eagles Hotell California, vars förebild är just detta hotell! SKillnaden var att vi kunde checka ut…  Som extra ”bonus” kommer därefter professor Paul Abramson i ”Crying for Kafka” – ett minne av en oförglömlig kväll då han körde oss hem efter en kväll på stan och spelade sina cd:s för oss. Eller hur, Malin?

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *