Bara för att man är hemma i Svedala igen, så betyder inte det att livet lunkar på sakta och stilla. Nej, så här i början av terminen är det både ett antal deadlines som ska hållas vad gäller forskningsansökningar och artiklar och förberedelser inför föredrag på konferenser.

Nästa helg är det dags för firandet av World Sexual Health Day 4 september för att uppmärksamma sexuell hälsa ur olika perspektiv. Årets tema är ”Youth’s sexual health. Shared rights and responsibilities”. Som styrelsemedlem i World Association for Sexual Health (WAS) är jag också koordinator för firandet i de skandinaviska länderna. I år är det program både i Stockholm och i Malmö, samt i Kristinesand i Norge.

I Malmö sker firandet på Stadsbiblioteket. Där presenteras spännande forskning utifrån temat. Universitetslektor Ronny Tikkanen från Göteborgs universitet berättar om en nationell studie om unga och sexualitet, docent Niels Ulrik Sörensen från Århus Universitet berättar unga män och pornografi och doktorand Malin Lindroth från Malmö högskola om tvångsomhändertagna ungdomar och sexuell hälsa. Dessutom presenterar sig nyblivna medlemmar i WAS ungdomskommitee Åse Werner och Emma Skarpås.

Ni som är på Facebook kan söka på WSHD sidan för att hitta alla program!

Nästan direkt därefter är det dags att åka upp till Stockholm för att medverka på idékonferensen Lyssna på oss! Där jag ska jag berätta om elevers erfarenheter av sexualkunskap i särskolan, och om hur de unga är medverkar i forskningsprojektet genom att utveckla den undervisningsmodell jag beskrivit i min bok Hur gör man.

Och två veckor senare är det årets Intradagar i Stockholm där jag också ska berätta om aktuell forskning om unga med intellektuella funktionsnedsättningar och förutsättningar för kärlek och sexualitet. Precis före mig föreläser Björn Ranelid, så det vore kul om han stannade kvar och lyssnade!

Med så här mycket i huvudet är det bara att hålla med Ola Salo när han sjöng ”It takes a fool to remain sane” häromkvällen när han gjorde slut med Malmö på The Arks avskedskonsert! Och nu när jag skriver detta och lyssnar på vad Ola säger om Malmöborna, så inser jag att de bara kommer att tänka ”avadåddå” om det mest jag skriver och tänker… 😉

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *