Så var titeln på det första symposiet på The Thirty-Seventh Annual Meeting of International Academy of Sex Research konferens i Los Angeles. Årets värd var Dr Eric Vilain och president Dr Erick Janssen. Dessa namngelikar visade sig vara ett perfekt team för en utomordentligt välorganiserad konferens, som inte innehöll några som helst irritationsmoment utan bara lovord – awesome, lovely, fantastic. fabulous etc. !


Brandon Hill, Kinsey Institute, Lotta, Stephanie Sanders, KI och Eric Vilain, UCLA.

En som kan intyga detta är ”min” doktorand Malin Lindroth som följde med på sin första internationella konferens. Hon presenterade en poster utifrån vår forskning om sexuell hälsa och sexuellt riskbeteende bland tvångsomhändertagna ungdomar: Marginalized Sexuality? Attitudes and Experiences Among Adolescents in Compulsory Care. Resultaten i den kvantitativa studien visar betydliga skillnader i sexuell hälsa jämfört med övriga unga i Sverige och denna kunskap ska användas för att så småningom tillsammans med resultaten i vår pågående kvalitativa studie utveckla en målgruppsanpassad modell för sex- och samlevnadsutbildning.

Bredvid henne stod den trevlige unge doktoranden med det – i vårt tycke – lite roliga namnet Mr Lick. Ja, humorn flödade i det svenska teamet!;-) Han presenterade iaf en poster om hur det går för barn till homosexuella föräldrar: Community Climate and Psychological Adjustment for Children of Lesbian and Gay Parents. Resultaten visade framförallt betydelsen av samhällets inställning till sexuella minoriteter och hur den påverkar den mentala hälsan hos familjemedlemmarna.

Malins poster fick sin ”välsignelse” av avgående presidenten för IASR Erick Janssen. Till höger om mig står Valerio Bacak, doktorand, ursprungligen en av professor Aleksandar Stulhofers studenter i Kroatien. Han presenterade sedan en studie om ”Intercaeration and Sexual Health among Adult men in the United States.

Fredagskvällen tillbringade vi först med picknick och sen konsert på Hollywood Bowl som inleddes med att den säkert tusenhövdade publiken ställde sig upp och sjöng nationalsången. Sen var det LA Philharmonic Ochestra tillsammans med de fantastiska gitarristerna Rodrigo y Gabriela. Att vi sen tappade bort gänget vi åkte med på vägen ut i massutvandringen och fick leta efter den hyrda bussen är en annan femma. Malin, min ständiga kartläsare, visade sig dock ha känsla även för denna pikanta situation och hittade bussen som för mig var en uppgift lika omöjlig som en nål i en höstack! Inte en konferens utan henne fortsättningsvis, tack!

Richard Krueger och Meg Kaplan från Sexual Behavior Clinic i New York, Marilyn Safer från Israel och moi

Här njuter Julia Heiman från Kinsey Institute, Jacques van Lankveld från Nederländerna, Mario och nya presidenten i IASR Ellen Laan från Holland av picknicken

Ja, det var bara de första två dagarna…. 

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *