Många undrar om jag medverkar vid några öppna föreläsningar rörande sexualitet och unga med intellektuella funktionsnedsättningar (IF) nästa termin. Här följer därför lite info:

Allra först är det årets WAS-konferens i  12-16 juni Glasgow där jag arrangerar ett spännande symposium om Sexuality & Disability tillsammans med norrmännen Wenche Fjeld och Peter Zachariassen. Dessa dagar kommer cirka 800 forskare och kliniker från hela världen och presenterar och diskuterar forskning och sexologisk verksamhet. För egen del är det även sammanträden i min roll som ledamot i WAS styrelse.

Därefter är det IASR-konferens i Los Angeles 10-14 augusti, och om allt går vägen så ska jag medverka i ett symposium om Sexuality and Intellectual Disability och prata om internet bland unga med IF. Dessa konferenser är inte lika stora som WAS-möten, utan brukar bestå av cirka 120 internationella forskare, de flesta invalda medlemmar men även andra som är intresserade av sexologisk forskning.

Den 4 september är det åter dags för World Sexual Health Day. Årets tema är Youth’s sexual health. Shared rights and responsibilities. Programmet är inte färdigt, men som koordinator för dagen så kommer jag troligen att berätta om mitt forskningsprojekt om sexualkunskap i särskolan och be doktorand Malin Lindroth att föreläsa om vårt projekt om sexuellt risktagande bland tvångsomhändertagna unga. Mer info om dagen kommer allteftersom, då firandet i år kan ske på flera orter i Sverige.

Bara nån dag därefter är det dags att åka till Stockholm och konferensen ”Lyssna på mig!” 5-6 september, där jag ska hålla en workshop utifrån forskningsprojektet ovan och berätta om hur unga med intellektuella funktionsnedsättningar medverkar till att utforma och testa modeller för sex- och samlevnadskunskap.

Årets Intradagar är senare i september, den 19-20, och då ska jag också föreläsa om kärlek och sexualitet bland unga med intellektuella funktionsnedsättningar. Titta gärna på det spännande programmet även här!

Hur det blir med årets bokmässa är inte riktigt klart, men för alla bokälskare är det i alla fall viktiga datum 22-25 september. Men det är nog svårt att hinna få klart den femte boken om Emma…

Och veckan därpå är det dags för svenska nätverket för professionsforskning att träffas i Växjö 28-29 september och då planerar jag att berätta om mitt projekt om professionaliseringen av sexologer och akademiseringen av ämnet sexologi.

Så september blir verkligen en intensiv månad. Kanske tur att det dessförinnan är helt andra aktiviteter inplanerade, som till exempel vår gospelkonsert med Gabriel Forss i Malmö den 25 maj!;-) Då blir det Dance!

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *