Är i Finland och föreläser för personal, anhöriga och personer med intellektuella funktionsnedsättningar. Mötte idag intresserade åhörare i Helsingfors och en fantastisk arrangör för FDUV – Elina Sagne – som ordnat allt med de olika konferenserna och resorna mellan städerna med en professionalitet och ett trevligt bemötande.

Att föreläsa om sexualitet och kärlek och unga med intellektuella funktionsnedsättningar i olika länder är också att påminnas om olika kulturer och sinnelag och användandet av olika begrepp. Ibland är skillnaderna stora, ibland bara mycket små men ändå förnimbara. Jag uppfattade dagens åhörare som kanske mer seriösa än många av mina svenska, med en stor eftertänksamhet och noggrannhet gällande nyanser och komplexiteter rörande ämnet. Det är spännande eftersom jag också talar om sexuella script – manus – som vi socialiseras in i och lär oss efterhand under uppväxten.

Nu har jag landat i Vasa och är på hotellet efter att en taxichaufför med stolthet och glädje visat mig Gamla Vasa och ruinerna efter branden och också den vackra kyrka där skolbyggnaden låg intill när han var liten. Nu ligger frosten vit på vägarna, men ingenting är sig likt sen hans barndoms vintrar då man kunde åka skidor och ta snön för given – särskilt på julafton.

Kollar nu mejlen och hemsidan på Malmö högskola och fick se en artikel om vårt forskningsanslag från SiS  – det är många utmaningar på gång, eller hur Malin?

Men innan dess är det dags för en ny föreläsning här i Korsholm utanför Vasa. Efteråt blir det en radiointervju och sen bär det av hemåt till Sverige igen. Så här låter Vasa Gymnasiekör när de sjunger Py Bäckmans och Stefan Nilssons Gabriellas sång. Visst blir det en nordisk känsla?!

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *