Så heter MTV:s internationella kampanj Staying alive, som handlar om sexualkunskap för en ny generation unga! Idag medverkar jag i en expertpanel under 21th Congress of World Association for Sexual Health i Porto Alegre, där vi ska diskutera global sexuell hälsa bland unga och hur kunskap kan förmedlas på ett nytt sätt, genom att inkludera ungdomar runtom i världen. Först blir det en unik förhandsvisning av en dokumentär gjord av och med unga ”My sex life and everyone else’s”. Efter paneldiskussionen, som består av moderator och president i WAS, Kevan Wylie, ny medlem i världsstyrelsen och tidigare i ungdomsstyrelsen Antón Castellanos Usigli, grundaren och koordinator av Program of Studies i Sexuality i Brasilien Carmito Abdo samt co-founder av ”Let’s Talk about Sex Foundation…” Katarzyna (Kathy) Peichert, samt undertecknad.

Under dessa regniga dagar i Brasilien har det varit ett intensivt schema inomhus – tur att inte solen och några vackra vyer har konkurrerat och distraherat oss!;-) Tidiga mornar och sena kvällar är fyllda av egna och andras presentationer, sammanträden och gruppmöten. Däremellan förstås nätverkande med gamla och nya kollegor och vänner runtom i världen. Återigen har jag fått bekräftat hur sexologin nästan blir som en andra familj, och hur viktigt det är att få denna påfyllnad när vardagen hemma annars för många består av känslor av ensamhet och utanförskap. Och sällan är dessa fantastiska personer profeter i sina egna hemstäder!

Förutom att presentera min forskning om sexologi som profession och sexualkunskap i Sverige genom tiderna, så har jag även fått äran att ta emot WAS guldmedalj och hålla tacktal å docent Lars-Gösta Dahlöfs vägnar. Det var med stor sorg jag mottog beskedet att hans hustru blivit allvarligt sjuk och att han därför själv inte kunde komma och motta det prestigefyllda priset. När jag nu under tidig morgon fått beskedet att även han själv har skadats olyckligt och hamnat på sjukhus känns det dubbelt tråkigt. Måtte nu allt vända för dem båda!

Sent i går kväll blev valet av WAS nya styrelse klar! Enligt stadgarna är det 19 platser som ska fyllas i Advisory Committee, AC, förutom den executiva styrelsen, EC, som bland annat består av nuvarande och två föregående presidenter, samt kassör/sekreterare. Inom AC ska därtill fyra Associate Secretaries väljas och där blev jag vald som representant för Europa. I min nya roll ska jag nu än mer aktivt arbeta för att stödja EC utifrån min sexologiska kompetens och kulturella bakgrund. Jag berättar mer när jag har lärt mig uppdraget bättre!

 

 

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *