Som några uppmärksammat så har jag fått ett uppdrag som sakkunnig i WHO under en tvåårsperiod för att granska dokument och skapa riktlinjer för dem som arbetar inom hälso- och sjukvård rörande sexuell hälsa. Det är ett spännande, men komplicerat arbete utifrån att det skiljer sig så mycket åt vad gäller kulturella värderingar men också utifrån juridiska förutsättningar runtom i världen. Det som är självklart för en part från en del av världen, ses nästan som en utopi för någon från en annan del av världen.

För några veckor sedan hade vi ett möte i Geneve, där sakkunnighetsgruppen träffades fysiskt för första gången. Vi är mellan 12-15 experter från olika delar av världen och med olika bakgrund som tillsammans ska formulera oss gemensamt. Ytterligare uppdrag som vi fått idag via e-post är att granska hemsidan för WHO där det står om sexuell hälsa och att uppdatera den kontinuerligt utifrån ny forskning och nya dokument. Det här arbetet kommer jag att blogga mer om efterhand.

Men det är förstås inte bara internationella uppdrag som ingår  min vardag. Nästa vecka ska jag föreläsa på Ungdomsstyrelsens kurs ”Unga, sex & nätet”, där jag ska fokusera användandet av Internet bland unga med intellektuella funktionsnedsättningar. Och den 27 november är det återigen dags för en HAREC-dag, denna gång i Malmö. Då ska både Jack Lukkerz och jag berätta om olika delar i vårt projekt om sexualkunskap i särskolan. Varmt välkomna!

Fast dessförinnan ska jag njuta av Miss Li’s version av ”Här kommer natten”, som trogna bloggläsare känner igen i min favorit Pughs original. Det är ett bra sätt att njuta just av mörkret denna tid på året – underbar musik!

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *