När snön yr som mest och vinden känns kall är det dags att börja planera för nästa års sexologikonferenser! Det handlar både om att söka finansiering för att ha råd att åka, men förstås även att fundera över viktiga forskningsresultat och/eller kliniska erfarenheter att dela med sig av till andra både inom och utanför landet. Sexologiska konferenser handlar ju till stor del om ett utbyte av kunskap, tillika viktiga sammankomster för skapandet av nya nätverk och utvecklande av kontakter som har funnits i många år.

Följande datum har jag på min agenda, även om jag i dagsläget inte vet vilka jag kommer ha möjlighet att åka på:

Svensk förening för sexologi – årsmöte i vår (återkommer med plats och tid)

International Academy of Sex Research, IASR, 7-10 augusti, Chicago

World Association for Sexual Health, WAS, 21-24 september, Porto Alegre

Nordic Association for Clinical Sexology, NACS, 3-6 oktober, Ålborg

Society for the Scientific study of Sexuality 14-17 november, San Diego

Var ska man söka pengar då, undrar många? Tyvärr har jag inga givna svar på den frågan. Vissa har förmånen att få konferensavgifter och/eller resor och logi av sin arbetsgivare, men de flesta får söka stipendier eller resebidrag via exempelvis stiftelser, vetenskapsråd eller organisationer. Många tror att styrelsearbeten innebär att man får allt betalt, men inte heller det är givet. Snarare är det motsatsen som är gängse; nämligen att arbete inom dessa organisationer och föreningar är mer eller mindre ideellt. Jag skulle därför vilja passa på och tacka alla runtom i världen för deras starka engagemang i sexologiska frågor, som ofta är tätt knutna till mänskliga rättigheter.

Så, då återstår antagligen bara att även sätta upp dessa konferenser på sin ”önskelista” . Tänk om tomten finns ändå!;-)

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *