Efter en skön sovmorgon så är det dags för att ge sig iväg på ett jobbuppdrag – trots att det är lördag. Men ingen väska behöver packas; det är bara att gå tvärs över gatan in på Kronprinsens galleria i Malmö. Där ligger Junior Bok och film, och det är där mina lättlästa böcker om Emma ska lanseras.

Författare som profession är ett av de många forskningsprojekt som genomförts vid Centrum för professionsstudier, där min studie om sexologer bedrivs. Det är docent Cristine Sarrimo som forskat i ämnet. Kreativitet och professionalism – hur går det ihop? Ska det vara blod, svett och tårar, rutin eller inspiration som grund för skrivandet?

För egen del är det min forskning som inspirerar till de lättlästa skönlitterära berättelserna. Att forska om sexualitet, kärlek och unga med och utan funktionsnedsättning ger onekligen en hel del stoff. Och mitt skrivande är ingen robotstyrd verksamhet, utan förenat med en önskan om att slå an en sträng av kanske igenkännande eller tvärtom nya tankar eller nya perspektiv.

Att den första Emmaboken nu översatts till danska gör mig också lycklig. Tänk att en liten bok faktiskt kan spridas över landsgränsen utan att man dödat en enda romanfigur…. 😉

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *