Så är det söndagskväll och uppsummering av helgen; mer julpyntande i nya våningen, invigning av citytunneln i Malmö och så boksigneringen på Junior Bok och Film. En hel del julshoppande kunder var i bokhandeln och några var också intresserade av mina lättlästa böcker. Jag hade flera samtal med kunder som ville diskutera den lättlästa genren. Det kan vara svårt att veta för en förälder eller farmor eller morfar om man sårar genom att köpa lättläst. Det är också en anledning till att det inte står lättläst som etikett på böckerna om Emma som ges ut på Argument förlag.

Det gör det heller inte på SIv Widerbergs antologi Käärlek, utgiven på En bok för alla, där bland annat utdrag ur två av mina Emmaböcker ingår.

Men samtidigt är det viktigt att visa på bredden av läsare av litteratur, och stå för den lättlästa genren både som författare och som läsare. Vi är alla olika och därför behövs det olika slags böcker.

Dessutom kan det avskalade få fram en kärna som också gör läsaren till medförfattare till berättelsen. Man lägger helt enkelt till sitt eget raster på texten och får så fram en komplexitet. Precis som prosa, som bokhandlare Ronny sa.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *