Idag är det även Human Rights Day. Det föranleder Rosemary Coates, president i World Association for Sexual Health (WAS), att be oss styrelsemedlemmar sprida följande pressmeddelande över hela världen. Så här skriver hon bland annat i sitt statement:

Sexual health is fundamental to the well being of all people. On the occasion of Human Rights Day, the World Association for Sexual Health (WAS) asserts that sexual health is fundamental to the well being of all people. It is much more than the absence of disease. The promotion and protection of individual sexual rights provides optimal conditions to ensure sexual health.

Irrespective of gender, gender identity, ethnicity, culture, sexual orientation or personal capacity we all have the right to experience the pleasures of sexual intimacy, free from coercion, legal or social sanctions, or personal criticism.

Det här ligger även på Malmö högskolas hemsida, som en påminnelse om vikten av sexuella rättigheter för alla. För den som är intresserad att läsa hela meddelandet gå in på WAS hemsida.

Så, låt dagen bli en festlig sådan – i Nobels anda där genier prisas och vetenskapliga framgångar firas i champagne – och i mänsklighetens anda där allas värdighet och rätt att vara sig själv, uttrycka sin kärlek och sin sexualitet, välja sin partner och leva utan skräck för konsekvenser av sina sexuella handlingar ska betonas och värderas. Även av oss som på många sätt tar allt detta för givet…

Varför inte fira tillsammans med Grammisnonimerade Borlängekillarna Mando Diao? Lite ovanlig unplugged version

, ,

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *