Apropå Maj-Briht Bergström-Walans födelsedag igår, så berättar min sångarvän att han som liten läste KP där det fanns en spalt med Maj-Briht svarar på sex frågor. Det lät så tråkigt, så han brukade bläddra förbi det. När han han blev lite äldre och kom in i tonåren förstod han plötsligt att Maj-Briht svarade på sexfrågor!  Snabbt letade han fram alla gamla årgångar av KP och kastade sig nyfiket över frågorna, som nu fått en helt annan innebörd!

Imorgon ska mina masterstudenter också svara på sexfrågor;-) Det är examination på den kliniska kursen i sexologi, och studenterna ska både redovisa fältanknutna projektarbeten och skriftligt lämna in professionella avsiktsförklaringar där valda teorier och modeller kopplas till studentens egna yrkesroll och verksamhetsområde. Det blir säkert spännande läsning, för masterstudenterna är en grupp mycket kompetenta personer som redan arbetar som kuratorer, barnmorskor, psykologer, sjuksköterskor m.fl. och möter barn, unga och vuxna som behöver stöd i olika slags sexologiska frågor – allt från de mörka sidorna av sexualiteten med sexuella kränkningar och övergrepp till ungdomar i behov av preventivmedel och stöd i sitt begynnande vuxensexualliv till par som hamnat i negativa spiraler i sitt samliv där de ska pussla ihop barn, yrkesliv och egna behov.

Och när min sångarvän och jag inte diskuterar sex frågor, så övade vi vidare på H-mollmässan som vi ska framföra nästa höst. Visst svänger det…. !

 

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *