Imorgon är det dags för opposition och samtal kring de första magisteruppsatserna som sedan ska bedömas. På masterprogrammet i sexologi kan man antingen skriva en magisteruppsats omfattande 15 hp, eller en masteruppsats på 30 hp. Ytterligare en möjlighet är att skriva två magisteruppsatser och räkna samman dem på slutet.

Eftersom det var en relativt liten grupp som skriver magisteruppsatser valde vi att lägga upp oppositionen på ett lite annat sätt än gängse, genom att bjuda in personer som på ett eller annat sätt har arbetsrelaterad anknytning till den kunskap som producerats fram och kan föra ett vidare samtal om uppsatsen och själva ämnet  Det vetenskapliga bedöms av en examinator.

Imorgon kommer först Bodil Jönsson, professor i rehabiliteringsteknik vid Certec och Lunds universitet.  Mer känd för allmänheten är hon nog för sin medverkan i Fråga Lund och genom sina böcker om tid. Så här skriver hon i "Tio tankar om tid":

"Vi jagar tid, säger vi i vår kultur. Det vi egentligen menar är att vi låter klock-tiden jaga oss, och att vi stenhårt inriktar oss på att försöka spara tid, till exempel genom allehanda tekniska finesser. Men det som du längtar efter har nog ingenting med klockan att göra. Det är din personliga, din upplevda tid som du vill ha lång. Det är den som du vill få gott om."

Därefter kommer Povi Lawson  från Noaks ark Skåne. Det är en ideell organisation som arbetar med information och stöd kring hivfrågor. Informationsarbetet syftar till att förebygga spridningen av hiv/aids samt andra sexuellt överförbara sjukdomar medan stödverksamheten finns till för att stödja hivpositiva och deras närstående. Povi är projektansvarig för ett invandrarprojekt vid Noaks ark, som bland annat arbetar med att utbilda tolkar när man ska gå ut med information om hiv och aids.

Så vi har två spännande samtal att se fram emot!  Kanske är detta något som trendspanaren Stefan Nilsson skulle rekommendera!;-) Han bjuder varje fredag in några personer som han är "lite rädd för" , har överdriven respekt för, kollegor som verkar buttra, eller som känts kärva i möten. Det boostar modet och frimodigheten, säger Stefan! Men man kan också bjuda in personer som verkar spännande, som man beundrar och som man tycker vore intressant att lyssna på, säger Sara Öhrwall, forsknings- och utvecklingschef på Bonnier. Det viktigaste är att det ruskar om lite!

"Du skakar om mig", sjunger Timo Räisänen, typ….

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *