Igår satt allmänheten bänkade i Filbornaskolans aula i Helsingborg för att titta på musikalen Drömmen om Danskungen. Nu satt replikerna ännu tajtare än på repetitionerna och stundens allvar och lite nerver kändes i luften. Sen satte musiken igång och föreställningen fick liv.  Avslutningsscenen med alla elever som dansar och sjunger tillsammans blev ett minne för livet.

"Blev det som du tänkt dig?"undrade efteråt musiklärare Helena Collijn som hållt i trådarna för att få ihop arrangemanget. Ja, svarade jag, men jag skulle svarat nej. Det blev mycket bättre! Tack till alla i den fantastiska ensemblen!

Nu är jag på väg till en annan grupp gymnasieelever – den här gången på St Petriskolans gymnasieum i Malmö. Vi ska berätta om den forskning om ungdomar och sexualitet som vi bedriver på högskolan, och även om att studera sexologi.

Det är alltid lika roligt att träffa unga människor och det här med kärlek och sexualitet är ju ett intresse som de flesta har, på ett eller annat sätt! 😉

Och helst vill man ju att kärleken ska lycklig och ömsesidig – även om det kanske inte är Danskungen som till slut är "den rätta" . Hör känslan i Regina Spectors röst när hon  sjunger om trohet….

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *