Docenten och socialpsykologen Bosse Angelöw talar om vikten av lättja (eller återhämtning som låter bättre idag!) och berättar att hans budskap om att låta hjärnan vila mellan aktiviteterna togs emot med skepsis för trettio år sedan. Idag är det något som vi vet, men kanske har svårare att leva efter. Frivillig enkelhet är ett verktyg som handlar om att lära sig leva i nuet, konsumera mindre och få tid över för att göra det man tycker om.

Bosse Angelöv berättar i en intervju i senaste numret av Loop (nr 8/07) om vår spännande tidsålder, där personlig utveckling flyter samman med global utveckling. Mycket handlar idag om en längtan efter att njuta och ha det behagligt och hitta andra dimensioner av långsamhet och lättja.

Idag skrivs mängder av böcker på temat prestation och utbrändhet, där "Duktighetsfällan – en överlevnadsbok för prestationsprinsessor "av Joanna Rose och Aleksander Perski är en i raden. Prestationen blir en häftig drog för dessa kvinnor och till slut en oumbärlig del av livet. Tills de sönderstressade och utbrända kraschlandar i duktighetsfällan.

Well, detta kan väl inte gälla mig? Som bara ska skynda mig ut med hunden, mellan fritidshämtning och matlagning, samtidigt som jag skriver på en ny bok, har deadlines för forskningsskisser och artiklar?

Oh, I like it…

>Läs även andra bloggar om , ,

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *