Säkert är det många som har uppmärksammat den nya ungdomsmottagningen på nätet – www.umo.se.
Det är ett nytt sätt att nå ungdomar och har kommit till på initiativ från Socialdepartementet och produceras av Sjukvårdsrådgivningen SVR AB. Här kan man ställa frågor om sexualitet, kropp och relationer och ta upp både kroppsliga och psykiska hälsoaspekter. Tanken är förstås även att nå dem som inte går till en "vanlig" ungdomsmottagning.

Knappt två veckor efter att Göran Hägglund, socialminister, och Nyambo Sabuni, jämställdhetsminister, invigde projektet i mitten av november hade sajten registrerat över 100 000 besökare. Det visar förstås på ett otroligt behov och intresse från ungdomarnas sida (även om kanske en och annan vuxen också var inne och tjuvkikade!;-) . Likaså stärker det de resultat som framkom i Sven-Axel Månssons och min bok "Sex överallt, typ?!", nämligen att ungdomar vill ha fler forum och möjligheter att diskutera sexualitet och känslor. 

Apropå hälsa – här Spin doctors! 

 
Läs även andra bloggar om , ,

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *