Är på väg hem från ännu några dar i Skåneland. Har föreläst i Lund, varit på möten med lektorer både formellt och informellt (Paddy’s) och nu en heldag med examinationer av första kursen på masterprogrammet i sexologi för Kull 2. Det är verkligen roligt att träffa masterstudenterna, som på många sätt personifierar den vision som jag och professor Sven-Axel Månsson hade när vi började planera för denna utbildning. Att det sen är en lärorik ömsesidig process, både för oss i kursledningen och för studenterna är en extra bonus!

"Learning in a social practice" är en pedagogisk devis som vi utgår från i vår kunskapssyn på programmet. Studenternas tidigare kompetens är viktig att tillvarata och dessutom är examinationstillfället också ett lärotillfälle.

I högskolekagen kap 1 §1 står att utbildning på avancerad nivå skall i väsentlig grad bygga på kunskap på grundläggande nivå. Men hur gör man då när studenterna har olika grundutbildningar utifrån helt skilda kunskapsparadigm? Det finns inte givet svar, men idag märktes det att studenterna tagit vara på varandras olika kunskaper i det gemensamma arbete som de presenterade.

Nu har studenterna bara kvar 2 1/2 år till sin master i sexologi – heja på!

Fira med en festkonsert med The Real Group i fantastiska Dalhalla, som är ett ställe man inte bör missa att besöka om man är i Dalarna.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *