Såg igår filmen Patrik 1.5 och kunde inte annat än stämma in i de lovord som filmen fått! Utan att skämta bort svåra ämnen tar filmen på ett lättsamt upp djup i relationer, både mellan vuxna och mellan vuxna och tonåringar.

Flmen handlar förvisso om två killar som vill adoptera barn, men minst lika mycket om livet i det många gånger trångsynta villaområdet och om tonåringar på glid. 

Ikväll sänder SVT 1 en dokumentär om Kenneth, som är gay och har bestämt sig för att skaffa barn genom adoption. Den ska jag se när jag kommer till min lilla lya i Malmö. Tåget går om en liten stund! 

Läs gärna på RFSL:s sida! om den sammanställning av forskning om föräldraskap och homosexualitet som Sune Innala gjort  tillsammans med sin nu framlidne man Kurt Ernulf. Sune är forskare vid psykologiska institutionen vid Göteborgs universitet sedan länge medlem i Svensk Förening i Sexologi och har bidragit med mycket värdefull kunskap inom området.

Läs även andra bloggar om , ,

Viva la Vida!

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *