Senare i höst är det dags för tryckning av den kommande antologin "Ungdomar och sexualitet" som ges ut på Studentlitteratur med redaktörerna Chris Magnusson och Elisabeth Häggström-Nordin. Det är många olika författare som bidrar med skilda perspektiv på ämnet. Mitt eget kapitel heter "Man kramas mest. Om sexualilitet och unga med intellektuella funktionsnedsättningar".

Relativt nyligen kom Socialstyrelsen ut med rekommendationer om att skriva/säga funktionsnedsättning istället för funktionshinder. Det senare begreppet ska numera användas precis som handikapp tidigare; dvs kopplat till konsekvenserna av sjukdomen, skadan etc i förhållande till omgivningen. Det är lite förvirrande…. men alla gör sitt bästa för att använda tidsenliga och uppdaterade begrepp och benämningar, men det är inte alltid så lätt.

Fast egentligen är det inte ett dugg svårt – för det handlar aldrig om kategoriseringar när det gäller individer. Då handlar det om dig, mig, Pelle, Lisa och Kalle.

Precis som det bara finns en Thåström.

Läs även andra bloggar om , ,

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *