Många har frågat om jag såg några kändisar på bokmässan. Ja, det var kända ansikten lite varstans. De flesta ser kortare, längre, snyggare, mindre attraktiva ut än man tänkt sig. Ja, de ser helt enkelt helt ut som variationen bland "vanliga" människor. Tänk, vad skönt! Och vad står denna fascination för? Drömmer vi oss bort? Till ett annat liv, där allt verkar enklare? Eller till uppmärksamheten, pengarna och de tänkta möjligheterna? Är då "kändisar" lyckligare än andra? Håller äktenskapen bättre när man kan bli sams på Maldiverna, överrösa varandra med presenter av dåligt samvete eller kärlek? Ingen vet väl säkert., men löpsedlarna gör att man tvivlar.

Största möjliga lycka för största möjliga antal människor" borde vara den mänskliga verksamhetens mål, menade upplysningsfilosofen Jeremy Bentham (1748-1832). Kanske naivt, men nog så väl menat.  Med dessa tankar i huvudet tog jag och min syster hissen upp  till Gothia Towers Skybar. Vacker hissmusik fyllde den glasade lilla buren med en fantastisk utsikt över Göteborg. Häftigt!

Och apropå utseende – Bo Kaspers " Hon är så söt" – kan man annat än njuta?

Läs även andra bloggar om ,

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *