Så här kommer då ett boktips! Det är etikforskaren Ann Heberleins senaste bok "Det var inte mitt fel". Hon skrev den på tre veckor i ren ilska över att allt fler svenskar säger att de utsätts för kränkningar. Ordet kränkt är enligt Ann missbrukat av alltför många. Nästa måndag ska jag lyssna på henne på Campus Varberg. Istället för att skylla på andra, så bör man ta eget ansvar för sitt liv och sina handlingar.

Ann har själv varit med om att studenter efter en och samma föreläsning med henne upplevt sig som kränkta; en student menade att hon gynnade de kvinnliga studenter, en annan att hon favoriserade männen.

Att uppleva sig som kränkt är förstås en allvarlig känsla, och det är viktigt att respekten för den innebörden står fast. Som Aretha Franklin
sjunger…. 

 
Läs även andra bloggar om ,

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *