Apropå homogami, så kan man säga att min egen lättlästa bok "Drömmen om Danskungen" handlar om när man blir kär i nån som kan vara svår att få eftersom man är för olika. Anna är kär i Danskungen som knappt sett henne. Han är jättepopulär och har redan en tjej. Den dan Danskungen uppmärksammar henne, blir ingenting som hon tänkt sig. Ove försöker trösta henne, men det hjälper inte. Inte förrän hon plötsligt ser Ove. Han som har funnits i hennes närhet alltid….

Enligt Gagnon’s och SImon’s klassiska teori om sexuella script är det en konst att lära sig uppfatta vilka som är potentiellt möjliga partners och vilka som inte är det – framförallt utan att tappa självkänslan! Genom att kunna ringa in de som passar utifrån att se vilka som oftast är lika en själv, så ökar chanserna att kunna bilda par. Man träffar ofta någon med liknande bakgrund, gemensamma intressen och som ibland t o m ser ut som man själv!

Men, det är inte konstigt att många ändå drömmer om det "ouppnåeliga", eftersom samhälleliga ideal både vad gäller prestation och utseende påverkar oss alla. Anna, i boken jag skrivit, har dessutom en intellektuell funktionsnedsättning och att vilja bli ihop med någon utan en funktionsnedsättning kan då ha många betydelser för självkänslan och för andra möjligheter i det dagliga livet. Men tyvärr är chansen att bli ihop med Danskungen är liten!

After You’ve Gone…

Läs även andra bloggar om , , ,

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *