I brittiska medier visas nu en kampanj med bilder på människor med intellektuella funktionsnedsättningar som kramas och är nära varandra. Avsikten är att synliggöra att man har samma längtan efter närhet och kroppslighet, oavsett funktionshinder. Det är precis det som mina forskningsstudier också visat, och att det är omgivningens rädsla för sexuella övergrepp och oönskade graviditeter som sätter gränser för detta.
Man ska givetvis inte negligera oron, som jag dessutom tror kan finnas hos många föräldrar, men det är viktigt att påminna sig om att ett skyddat liv, garantererat fritt från risker, sällan är ett liv med god livskvalité!

Läs mer i Aftonbladet

Som kontrast till det basala kärleksbehovet finns en tendens i samhället till att alltid söka efter något annat, något mera, något annorlunda eller…  . Valmöjligheterna i dag kan skapa förvirring, osäker och längtan efter något som kanske finns precis framför oss.

Aldrig nöjd…

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *