Igår invigdes EFS konferensen officiellt och bland annat presenterades vilka som fått 2010 års guldmedaljer för livslånga prestationer inom sexologin; F. Allen Gomes (Portugal), Z. Zukerman (Israel) och den i norden så välkände Osmo Kontula (Finland) var årets medaljörer.

Förutom engagerade inledningstal från bland annat årets EFS värd Pedro Nobre, tillika medlem i Scientifi Committee som jag sitter i, spelades portugisisk melankolisk musik. Senare på kvällen åkte WAS styrelsen tillsammans med den portugisiska sexologiföreningen buss till en restaurang nära havet och blev sent på kvällen bjudna på en fantastisk middag – då var vi från norra Europa rejält hungriga!

Idag har min vän och kollega docent Kristian Daneback, Göteborgs universitet, föreläst om internet och beskrivit hur lite forskning det finns som visar på alla de mörka sidor som media älskar att skriva om när det gäller nätet och sexualitet, och hur mycket det finns som visar på positiva erfarenheter av kärlek och sexualitet i cyberspace. Det här är något som även många forskare ställer sig tveksamma till, och kanske också är provoverande av.

Så, nu en liten paus och sen återigen intressanta mellandiskussioner med Erick Janssen från Kinseyinstitutet, Aleksandar Stulhofer från Kroatien, Bente Traen från Tromsö, Elsa och Esben Esther från Grimstad och förstås käre Lars-Gösta Dahlöf från Göteborg och många, många andra!

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *