För dem som är intresserade av ämnet intellektuella funktionsnedsättningar och homo- och bisexualiteter kan rekommenderas sajten Social Care TV. Där kan man hitta videinslag med intervjuer med bland annat Richard, som berättar om sitt liv och det bemötande han fått som homosexuell och funktionsnedsatt. Här finns också tips för personal och intervjuer med forskare. Med tanke på hur lite uppmärksamhet ämnet fått hittills, så är detta angelägen kunskap att sprida.

För övrigt vill jag igen påminna om möjligheten att anmäla sig till kursen Sexualitet och funktionshinder, 8 hp, på Fakulteten för Hälsa och samhälle, Malmö högskola. Den ingår  både i masterprogrammet i sexologi och erbjuds som fristående kurs.

Förutom intressanta föreläsningar med kliniker och forskare både från Malmö högskola och från andra universitet i landet ingår dessutom storföreläsningen Sexualitet och funktionshinder i konst och forskning med den omtalade fotografen Elisabeth Ohlson Wallin och undertecknad den 29 april 13-16. 

Sen ska vi även se Moomsteaterns föreställning Oz onsdagen den 21 april kl 18, samt dagen därpå yssna på KJell Stjernholm, teaterns grundare.

Så missa inte en spännande kurs med möjligheter till nya kunskaper och upplevelser!

Även Melodifestivalen har ju förresten uppmärksammat begåvade människor med intellektuella funktionsnedsättningar, så Malmö högskola ska väl inte va sämre!;-)

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *