Läser i Archives of Sexual Behavior Nr 38 2009 en intressant artikel som kan knytas till vårt forskningsprojekt om sexuell lust vid Hälsa och samhälle, Malmö högskola. Forskarna Seal, Bradford och Meston vid University Station i Texas har undersökt sambandet mellan kvinnors kroppsuppfattning och sexuell lust.

Resultaten visade att ju mer nöjda kvinnorna var med sina egna kroppar, desto mer positivt beskrev de sina erfarenheter av sexuell lust. Dessutom rapporterade de överhuvudtaget fler erfarenheter av sexuell lust, än de kvinnor som var missnöjda med sina kroppar.  Oro för vikten eller andra kroppskomplex ledde till det motsatta.

Alla som vill ha en lycklig kvinna vid sin sida bör alltså ge många komplimanger!;-) Kanske det bästa vi själva kan göra är att sluta läsa alla bantningstips, vägra tävla med omöjliga kroppsideal i reklamen och acceptera oss själva som människor. ”Man har glömt hur vanliga människor ser ut när man kommer in i simhallen”, som Helena von Zweibergk  berättar i en intervju i dagens HN om hennes senaste bok ”Sånt man bara säger”. För man ska väl inte behöva byta kön för trivas med sig själv?

, , ,

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *