Den här veckan har vi besök på Malmö Högskola av forskaren Erick Janssen från Kinseyinstitutet. Det är nu fjorton år sedan han blev ”headhuntad” till USA av John Bancroft, dåvarande föreståndare för KI och ledamot i betygskommittén för Ericks avhandling i Nederländerna. Erick forskar om sexuell lust utifrån ett bio-psyko-socialt perspektiv och har bland annat utvecklat den sk. Dual Control Model tillsammans med Bancroft.

Erick har ett intensivt schema dessa dagar och har redan föreläst på ett forskningsseminarium häromdagen och för masterstudenter på kursen Klinisk sexologi. Imorgon ska han föreläsa igen om etiska perspektiv på sexualitetsforskning.

Erick är också redaktör för boken The Pshychopshysiology of Sex (2007). Dessutom är han en mycket trevlig och social person, som Sven-Axel Månsson och jag har nöjet att umgås med.

All the things he have done….  

 , , ,

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *