Ofta går helgerna åt till att komma ifatt på hemmafronten med städning, trädgårdsarbete, tvätt m.m. Vår sons band Marissa Burns Trey spelade på hemmakrogen i fredags, men det missade vi eftersom vi somnade i soffan efter ännu en veckas pusslande med jobbresor, hämtning på fritids, matlagning och…. ja, vart tar tiden vägen och varför är vi så trötta hela tiden?

Men i lördags sken solen från en strålande himmel och vi bestämde oss för att strunta i dammråttor och ge oss ut i den vackra staden Varberg och njuta av de utbud som ges. Yngsta dottern, som är den enda numera som gärna följer med oss, ville se ”skelettet av bockstensmannen som byggt skolan hon går i” (hm, ska man rätta en 7-årings verklighetsuppfattning gång på gång? nej…) och vi ville se fotografen Elisabeth Olsson Wallins fotoutställning: Äkta – kärlek, politik, jobb och som behandlar frågor om makt, sexualtitet, religion och kön.

Eftersom vår hund var missnöjd med att sitta utanför istället för att också se Bockstensmannen och fotoutställningen, så fick vi turas om. Väl inne i fotolokalen fanns endast två äldre damer och jag. De stannade länge vid varje foto, gick fram och tittade på nära håll, kommenterade och funderade. Där jag ibland blev generad över de närgångna bilderna på s.k. läderbögar, gick damerna ännu längre fram. ”Tror du att det där kan vara hans…. ?” undrade den ena och tittade. Den andra kvinnan tog av sig glasögonen och ställde sig med näsan mot fotot: ”Ja, konstaterade hon, det är jag NÄSTAN säker på!”

Jag bestämde mig iaf för att kontakta fotografen och fråga henne om hon kan föreläsa på masterprogrammet i sexologi och berätta mer om hur konst, kultur och sexualitet kan hänga ihop och hur det kan beröra människor över generations- och könsgränser! Och då kan man tala om strålglans, när bilder både upprör och fastnar på näthinnan.Gloria.

 

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *