Så står det på den bild på Kinseyinstitutets hemsida, där vi sitter och diskuterar forskning från min tid som gästforskare i våras. Det var en mycket spännande vistelse, som gav en inblick i en delvis annan sorts sexualitetsforskning än den som vi bedriver vid Malmö universitet. Främst genomför de experimentell och kvantitativ forskning, jämfört med den stora andel kvalitativ och kontextuell forskning som vi gör.

Men det är också därför det är så spännande att samarbeta! Nu håller jag för fullt på med planeringen av det ömsesidiga utbytet då Dr Erick Janssen kommer till Malmö universitet. Han är från Amsterdam, men har bott i USA i många år.  Ericks forskningsintressen rör fysiologiska och neurologiska aspekter på sexuell lust och det är också det han kommer att utgå från vid sina föreläsningar under vecka 40.

Erick kommer att medverka vid följande tillfällen:

KÖSSA seminarium, som riktar sig till forskare och doktorander vid Malmö högskola  29 september 13-15:
"Turning on and Turning Off – The Psychophysiology of Sexual Desire"

Klinisk sexologi för masterstudenter i sexologi 30 september 13-16
"Physiological and Neurological aspects on Sexual Desire"

Metodkurs för masterstudenter samt etiska rådet vid Malmö högskola 2 december 9-11 (el 12)
"Ethics in Sexual Research"

Anteckna dessa datum ni som vet att ni tillhör åhörargruppen! Ni andra får, tyvärr, bara Wish you were here…. 😉

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *