Grunden Community heter en ny mötesplats i cyberspace som är öppen för alla, men i första hand för personer med sociala eller intellektuella funktionsnedsättningar

Här kan man också hittar länkar med information om bland annat föreningen Grunden i Göteborg, som kämpar för funktionsnedsattas rättigheter. "Mosa institutionerna!" är ett  av Grundens slagord och sen många år har de även protesterat mot ordet "utvecklingsstörda".

Jag har lärt känna flera av dem som arbetar på framförallt Grunden Media via det filmprojekt som resulterade i Klick-filmerna. De handlar om kärlek, sex och samlevnad och innehåller både  dokumentärfilm, spelfilm och "talkshow".

Den "inifrån-kraft" som dessa projekt utstrålar går aldrig att jämför med arrangemang som organiseras och bestäms av myndigheter och andra! Man blir på gott humör och vill bara sjunga "hela världen är så underbar" , även om det kanske inte  behöver betyda att suga kraften ur andra för att leva…. eller?

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *