Här är världskonferensen i sexuell hälsa – WAS – igång sedan ett par dagar; fullt med folk från jordens alla hörn som sysslar med forskning och klinisk verksamhet med allt från sexualitetens ljusare till mörkare sidor. Åhörare och medverkande i symposier på olika teman fyller svenska mässans lokaler i Gothia Tower. Vädret är strålande och Sverige visar sig från sin vackraste sida!

Det mesta fungerar bra, även om det är svårt att få de minsta detaljerna att fungera i alla lägen för så många som tusen delegater. Var finns kaffet? Är föredraget flyttat? Var finns biljetter till banketten? osv.

Ett sånt här arrangemang kräver både proffs och frivilliga som arbetar mer eller mindre dygnet runt, både med förberedelserna och under dessa intensiva dagar.

Själv var jag moderator igår på ett symposium om Love and Sexuality on the Internet, där jag även pratade om min studie om unga med intellektuella funktionsnedsättningar och deras användande av nätet för att träffa pojk- och flickvänner. Andra medverkande var Kristian Daneback, Göteborgs universitet, Malin Svenningson, Karlstad universitet och Anna SrSevcikova från Masaryk University, Czech Republic. 

På kvällen var det årsmöte för WAS och sist i programmet skulle röstningen av de nya delegaterna till WAS Advisory Committe tillkännages. Vi var 23 kandidater från många olika länder, till 18 platser. En del var med sedan tidigare i styrelsen och skulle nu väljas om, andra var helt nya. Efter en mycket lång dag, där min mage till slut skrek efter mat och kroppen efter vila, tillkännagavs att jag var en av dem som röstats in. Det ska bli ett mycket spännande uppdrag!

Ute ännu en strålande dag. Snart in i konferensyran igen. Föredrag på eftermiddagen och ännu ett moderatorsuppdrag. Havet och sommaren känns nära, men ändå så långt bort.  Det går en dans på Sunnarö…. nånstans…. 

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *