Vid sommarens stora event, varldskonferensen i sexuell halsa,  i Goteborg kommer Kinseyinstitutets director Julia Heiman att vara en av dem som far for WAS guld medalj sina prestationer inom sexologin. Professor Heimans forskningsintresse ar foljande:

  • treatments for sexual difficulty
  • the impact of treatments for sexual difficulty on relationships
  • cross-cultural definitions of sexual satisfaction
  • sexual abuse and aggression
  • depression and sex
  • quality of sex experience in the wake of cancer
  • impact of childhood sexual abuse on adult relationships
  • sexual risk-taking
  • physiological and emotional dimensions of sexuality

En gang i veckan ater institutets forskare lunch tillsammans och diskuterar aktuell forskning pa ett informellt vis. Daremellan bokas forskningsseminarier, dar sarskilda artiklar eller metoder tas upp, och forelasningar med forskare inom och utanfor institutet. Tvarvetenskapliga perspektiv ar gangse och i samma kontorslandskap som jag sitter finns aven exempel en antropolog, som bland annat skriver om babianer och sexualitet. Institutets forskare undervisar ocksa; aterigen bade inom och utom institutet och vid Indiana University och andra nationella och internationella universitet. Vi planerar nu exakta datum da Erick Janssen och Julia Heiman ska komma till masterprogrammet i Malmo och undervisa.
Har sitter vi i konferensrummet och diskuterar.

Och nedan omringar Erick och jag Julia, som sitter i John Money’s fantastiska gungskinnfatolj.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *