"Vilken kunskap är säkrast – att man själv är förälskad eller att avståndet till månen är så och så många kilometer?" undrade Hans Alfredsson vid något tillfälle.

Erfarenheten måste tas på allvar, även den enskildes. Men en ensam människas erfarenhet räcker sällan som empiri i en forskningsstudie, absolut inte i kvantitativa studie och sällan heller i kvalitativa även om urvalet då kan och ofta bör vara betydligt mindre eftersom man då söker efter fördjupad och förtätad kunskap.

Enstaka musikupplevelser kan också vara erfarenheter att värdesätta länge, länge. Personligen är jag väldligt förtjust i folkmusik och gärna i världsmusiktappning. Lena WIllemark och Ale Möller är fantastiska musiker som satt djupa spår i mig. De får mig att tänka på vårt släktsommarställe i Dalarna, tonårens stämsång med jämnåriga tjejer – också med långt permanentat hår, långa vida klänningar och träskor.

Här i juletid!

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *