I Hallands Nyheter kan man idag läsa att elever på gymnasiet saknar grundläggande kunskaper om sex. Under en pågående temavecka på Ljud- och Bildskolan framkom att nästan ingen kunde svara på när i månaden en kvinna kan bli gravid eller vad olika kroppsdelar heter. Istället för att använda preventivmedel för att skydda sig mot könssjukdomar och oönskade graviditeter används hellre antibiotika eller abort. Många att anser att tjejer måste tänka på hur de klär sig, annars får de skylla sig själv om de blir våldtagna.

Sverige har länge varit stolta över att som första land i världen introducerat obligatorisk sexualkunskap i skolan redan 1955. Men nu verkar konsekvenserna av minskade resurser i skolan för detta att visa sig. Hoppas nu att skolornas ledning, och ansvariga för utformning av läroplanen, tar detta på allvar, för jag tror tyvärr inte att Ljud- och Bildskolan i Varberg utgör ett undantag.

"Det är ett idogt arbete att driva ungdomen ur sin kropp"

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *