Under veckans konferens "Internetdagarna" i Stockholm pågick en en paneldiskussion som utgick från hur nätet inte bara förändrar vad och hur människan gör saker, utan även vem hon är! Det här är, enligt Per Gudmunsson (ledarskribent på SvD) något vi knappt hunnit börja fundera över.

Dagens unga har vuxit upp med internet, som något lika självklart som rinnande vatten. Det här innebär förstås ett helt annat sätt att förhålla sig till en teknik som kanske äldre fortfarande ser på med skepsis.

På samma sätt som internet förändrar synen på vem människan är, så har sexualiteten i den moderna  västvärlden knutits an till den sanna naturen och det är genom vårt kön som vi förväntas finna oss själva och vår plats på jorden, menar sociologen Jeffrey Weeks i sin klassiker Sexuality. Tidigare har man varit upptagen med själva utlevandet av sexualiteten, vilket innebär en historisk brytpunkt gällande betydelsen av sexualiteten i samhället.

Här följer en kombination av internet och kärlek i en musikalisk blandning av Hellogoodbye!

 

Läs även andra bloggar om , , ,

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *