Det är många nya begrepp som har uppfunnits de senaste åren, även om motståndet mot kategoriseringar parallellt växer sig allt starkare. Vi vill inte delas in i olika fack, vilka sen får konsekvenser för hur  andra bemöter oss i olika sammanhang.

Det senaste (?) begreppet är i alla fall ekosexuell! Är du miljövänlig och ser detta som en viktig del i din personlighet, så kanske du kan räkna dig till denna skara. Klimathotet tar sig många olika uttryck, och nu ses "miljövänlig " som en viktig del i atraktionskraften  om man exempelvis presenterar sig på nån av internets mötesplatser för singlar. Det finns dessutom speciella sajter för just ekosexuella  ewsingles.com och greensingles.com. Varifrån tror ni dessa kommer? USA, förstås, men det hade väl ni bloggläsare redan listat ut!

Tittar man på studier om ungdomssexualitet kan man som sagt se en reaktion mot de traditionella indelningarna i hetero-, homo- och bisexuell. En del svarar hellre nåt eget såsom Pandasexual i enkätstudier. Läs mer i The New Gay Teenager, som på ett spännande sätt beskriver hur ointressant unga (homosexuella) människor tycker att dessa kategoriseringar är.

I kissed a girl, I liked it….  en trend eller helt enkelt en större öppenhet inför olika riktningar och variationer?

Läs även andra bloggar om , ,

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *