Även professor PO Lundberg skriver om kärlek i Läkartidningen (nr 50-52 2005) och dess betydelse för mänsklighetens fortbestånd. Han poängterar att författare, poeter, historiker, psykoger med flera  genom tiderna har visat att det finns olika slags kärlekar och hur viktiga de alla är på skilda sätt. Moderskärleken, den romantiska kärleken och den sexuella lusten.

PO och jag ska tillsammans vara redaktörer för nästa upplaga av Sexologi (Liber förlag) och där ska vi försöka få med så många aspekter som möjliglt av detta flerfacetterade och tvärvetenskapliga ämne. Kan vi få med även ett kapitel om kärlek, undrar vi nu?

"Flytande relationer" skriver Zygmund Bauman om i sin bok Liquid Love. Om hur nutidsmänniskan är utbytbar och relationer hela tiden förändras. Vi befinner oss i en paradoxal situation – å ena sidan vill vi känna oss fria, å andra sidan söker vi efter trygghet. Nästa vecka kommer Kristian Daneback, lektor vid Göteborgs universitet och min kollega i nätsexprojektet m.m, till Malmö för att föreläsa på masterprogrammet.

Här är när Kristian, Sven-Axel och jag var på världskonferensen i sexologi i Sydney förra året.

Läs även andra bloggar om , ,

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *