Så stod det på en mur som feministen bell hooks gick förbi varje dag under en period i livet, då hon upplevde kärlekssorg. I hennes bok "Allt om kärlek" tar hon upp hur viktig kärleken är för allt vi tar oss för och gör med livet, hur kärleken alltid finns med vilken väg vi än väljer att gå. Men hon påpekar också att kärlek inte alltid behöver vara det första vi tänkte på när vi hör ordet utan någonting så mycket större. I boken delar Bell Hooks med sig av situationer och livsavgörande ögonblick kantade av kärlek.

Under min forskarutbildning skrev jag ett paper om kärlekens sociologi, om olika föreställningar, drömmar och förväntningar som vi har på kärleken. Om hur kärleken både kan befria, men också låsa fast oss människor till platser, situationer och relationer. Mot alla odds fortsätter vi sökandet även efter kärlekens väsen – hur ska den definieras, om den nu ska det…

Läs även andra bloggar om , ,

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *