Regnet smattrar mot tågfönstret och det är dags att bege sig från Malmö högskola mot Varberg för att fira midsommar, denna sommarhelg som kantas av förväntningar, magi och folktro. Ebbe Schön skriver i Folktro att man kan bota sjukdomar med midsommarnattens dagg . Och att man kan plocka sju sorters blomma och lägga under kudden för att drömma om sin tilltänkta vet säkert de flesta! 

Men pionerna ska man,  enligt gammal folktro, akta sig för att lukta på eftersom de kan innehålla farliga sjukdomar. Så synd på dessa ljuvliga blommor!  Fast att lukten har betydelse för kärleken och val av partner, vittnar forskningen om.  Docent Lars-Gösta Dahlöf vid psykologiska institutionen vid Göteborgs universitet, brukar säga att vi ska undvika parfymer då de förvirrar i valet av partner. Där har den ursprungliga lukten av människa stor betydelse! Så gå ut i sommarnatten, utan andra lukter än dina egna , och lukta på sju sorters partners istället för att plocka blommar!;-)  Sannolikheten är nog större att du hittar rätt genom din näsa….

Love and Affection med magiska Joan Armatrading

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *