Jag heter Lotta Löfgren-Mårtenson och arbetar som universitetslektor i hälsa och samhälle med inriktning mot sexologi.

Från och med höstterminen 2007 är jag kursansvarig på masterprogrammet i sexologi vid Malmö högskola (http://www.mah.se/). Programmet är det första i sitt slag i Norden och den första gruppen entusiastiska studenter antogs augusti 2007, utifrån ett rekordhögt sökandeantal.

Min bakgrund är socionom med vidareutbildning i sexologi vid Göteborgs universitet. Numera är jag även auktoriserad specialist i klinisk sexologi via NACS (Nordic Association for Sexology se http://www.nacs.eu/)

Jag disputerade 2003 med en avhandling om unga med intellektuella funktionshinder och deras möjligheter till kärlek och sexualitet. Sedan min doktorsexamen har jag medverkat i forskningsprojekt om kärlek och sex på internet och om unga och pornografi.

Under många år har jag arbetat privat med utbildning, handledning och rådgivning kring framförallt unga med funktionshinder och sexualitet (se http://www.lofgren-martenson.com/ <http://www.lofgren-martenson.com>). Jag har även haft tjej- och killgrupper för unga med intellektuella funktionshinder och skrivit en bok rörande sex och samlevnad för elever i särskolan.

Förutom att skriva vetenskapliga böcker och artiklar skriver jag även lättlästa skönlitterära romaner för ungdomar och unga vuxna. Det är ett sätt att nå den målgrupp som jag ofta forskar om på ett annat sätt.

Sen kan jag inte låta bli att nämna mitt stora musikintresse. Förutom att jag själv har sjungit i Varbergs kammarkör i många år så lyssnar jag mycket på musik, allt från klassiskt till pop, rock och jazz. Här kommer ett smakprov från Marissa Burns Trey där min son spelar trummor!

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *