Glädjande nog blev jag, tillsammans med två andra vid Malmö högskola, häromdagen befordrad till professor i hälsa och samhälle, inriktning sexologi och sexualitetsstudier. Därför välkomnar jag nu intresserade till installationsföreläsning med efterföjande mingel fredagen den 14 juni klockan 14 i aulan, Malmö högskola, sjukhusområdet, JanWaldenströms gata 25:

  ”Jag tror sex kommit för att stanna”. Om forskning i sexologi och sexualitetsstudier.

Dagen har varit på samma tema, fast utifrån en annan vinkel!;-) DN.se har i en artikelserie utgått från undersökning som United Minds och Aftonbladet presenterade i fredags. Resultaten visar att svenskarna inte har sex i samma utsträckning som tidigare. Men är det enbart av ondo? Mellan möten och under lunchen svarade jag på några frågor, och artikeln är nu publicerad på nätet. Kanske är det största tabut idag att säga att man inte är intresserad, och att det känns helt ok?

Efter skålande i champagen igår kväll på balkongen så blir det nu en lugn kväll. Imorgon bitti tidigt upp och iväg till Bella Center i Köpenhamn på First global conference on contraception, reproduction and reproduction health. Tillsammans med kollegor i WAS-styrelse ska vi hålla ett symposium om sexuell hälsa. Min egen del handlar om sexualundervisning i Sverige. Ytterligare två andra kollegor från sexologin vid Malmö högskola medverkar på konferensern – Eva Elmerstig och Maria Ekstrand.

Nästa vecka är det också mycket på G. Förutom examination och avslutning med ambitiösa och kompetenta masterstudenter på kursen Sexualitet och funktionshinder, så är det också avrapportering på CPS. Under en heldag presenteras de projekt som under de senaste tre åren pågått vid centrumbildningen.  Själv berättar jag om min studie om sexologer: Från pionjär till professionell. Delar av studien presenteras bland annat i min senaste bokSexualitet”.

Men nu, som sagt, en lugn stund i tv-soffan framför Let’s dance, då jag tänker på min en av mina döttrar som just nu är på sin studentbal….

 

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *