…. finns i hjärnan, enligt professor Helen Fisher. Hon har i många år forskat i vad som får människor att välja varandra. Hennes svar är att hjärnans kemi bestämmer; vi är olika personlighetstyper på grund av det. Fisher delar in oss i Byggare, Upptäckare, Ledare och Förhandlare. 

Byggaren vill att livet ska vara stabilt och tryggt. Det gäller både partnern, bostaden, ekonomin och jobbet. Om en Byggare träffar en Upptäckare kan det bli besvärligt. De gillar nämligen istället äventyr, kreativitet och det oförutsägbara. Upptäckarna är dock ofta självupptagna och ständigt på jakt efter nåt nytt.

Ledaren gillar att fatta beslut och är analytisk och direkt. Ibland missar de dock helheten i sin strävan efter att förstå detaljer. Det är inte alltid som Ledaren är så populär i sociala sammanhang, eftersom alla inte gillar att någon annan tar kommandot. Men träffar Ledaren en Förhandlare kan det gå bra! Han eller hon är fantasifull och intuitiv och klarar att hålla ihop en grupp människor av olika slag. Förhandlaren är även filosofiskt lagd och söker de stora sammanhangen och meningen med livet.

Ja, så enkelt är det alltså att hitta rätt partner! Lär först känna dig själv och vilken kategori du tillhör och sök sedan efter den sort som du enligt Fisher fungerar ihop med och som i sin tur trivs med din sort. Enligt professorn finns exakt 25 % av varje sort, så det borde ju gå vägen!

Själv ska jag ta helg efter en första intensiv vecka, då jag både varit i Stockholm och i Malmö och hemma i Varberg däremellan. Snön ligger fortfarande vit på taken här i Halland, vilket är mycket ovanligt….  Apropå,  – Tomten måste väl vara en Byggare?

Andra väljer partner utifrån vilka som går i ens klass, och då är det ju bara att hoppas att där finns nån av en sort som passar!

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *