Vad hander pa Kinseyinstitutet idag? Vilken forskning bedrivs och vad handlar projekten om?

En aktuell studie handlar om varfor vissa kvinnor upplever sexuella problem och andra inte, och resultaten presenterades i april 2008 i tidskriften Archives of Sexual Behavior.  Tidigare studier har undersokt faktorer sasom alder, utbildning och socio-ekonomisk status men inte forran nu har betydelsen av olika slags personligheter belysts. Den har studien visar att kvinnor med tendens till att uppleva sig hammade, ar mer predestinerade att ocksa uppleva sexuella problem. 

En annan studie fokuserar komplexiteten i mojligheten att uppleva sexuell lust. Historisk sett har man ansett att negativa kanslor inverkar negativt pa lusten, men aktuell forskning pa Kinseyinstitutet visar snarare att det ar avsaknaden av kanslor, oavsett positiv eller negativ klang, som leder till minskad eller ingen lust. Likasa ar det mojligt att bade uppleva negativa och positiva kanslor samtidigt under sexuell respons

 En tredje studie belyser anvandandet av sk "mindfulness" i sex-terapi. Det ar en gammal osterlandsk filosofi som anvands i meditation och som blivit alltmer popular i det vasterlandska nutida samhallet som att satt att hitta lugnet och fokuset i tillvaron. Det har ar forsta gangen som det diskuteras  och satts in i ett terapeutiskt sammanhang som hjalp vid sexuella problem. Resultaten visar att mindfulness kan vara en mycket effektiv del i terapier som syftar till att oka kvinnors sexuella lust och formaga till njutning.

Min tid som gastforskare vid Kinseyinstitutet gar nu alldeles for fort och det kanns svart att hinna med allt som jag hade hoppats pa! Men jag forsoker verkligen nyttja varje mojlighet till diskussion med forskarna och vanda och vrida pa forskningsperspektiv och forskningsfragor. Dessutom har vi mycket trevligt och skrattar en hel del, at likheter och olikheter!  Och pratar mycket om vikten av att kunna argumentera for sin forskning och da ar forstas spraket viktigt! Att publicera sig pa engelska gor ju att vi svenskar nar sa otroligt manga fler med vara resultat!

Sa har tycker de forresten att det svenska spraket later! 😉 kommer ni ihag?

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *