Var är alla killar på sexologiutbildningarna? Det frågar sig många. I de två kullarna som nu går masterprogrammet i sexologi vid Malmö högskola  finns det bara en handfull tillsammans av totalt cirka 50 studenter. Likaå snedfördelat ser det ut på den fristående kursen i sexologi.

Själv gick jag sexologikurser vid psykologiska institutionen vid Göteborgs universitet i olika perioder under 1990-talet och av de hundratals studenter som jag mötte där såg det också likadant ut.

Inför nästa antagning av masterprogrammet, hösten 2010, och nästa omgång av den fristående kursen skulle vi därför vilja höja ett lockrop ut över landet och även till våra nordiska grannländer som kan tänka sig att studera i Sverige.

Kom, killar, ni är varmt välkomna!

QX nätsajt ligger just nu en artikel där Niklas Eriksson, doktorand och lärare på den fristående kursen i sexologi, uppmanar män att söka till dessa utbildningar.

Men oavsett kön anser jag egentligen att alla som på ett professionellt sätt tar sexualiteten på allvar, människor på allvar och livet på allvar är vardagens hjältar.  Kan man dessutom kombinera det med värme, omtanke och humor så blir det allra bäst! Så tack alla kvinnliga studenter och professionella för att ni också finns!

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *