Sedan elva år träffas närmare 80 engagerade människor som jobbar med sexualitetsfrågor inom habilitering och rehablitering i Norge för att diskutera aktuella ämnen, lyssna på föredrag om forskning och klinisk verksamhet inom nätverket NFSS.

NFSS fungerar också som en viktig resurs i kunskapsförmedlingen och utvecklandet av informations- och rådgivningsmaterial.  Det här vore verkligen något för Sverige att ta efter!
 
I år var mötet i Trondheim och jag har precis kommit hem efter att ha föreläst om forskning om Internet och unga med intellektuella funktionshinder och om homo- och bisexualiteter i nämnda grupp. Dessutom berättade jag om forskning om unga och porngrafi, samt om mina lättlästa ungdomsböcker. Kort sagt, jag berättade om det jag gjort sedan vi sågs sist för två år sedan i Tromsö.

Det är en mycket trevlig grupp att möta, som tar sitt arbete på stort allvar och samtidigt med värme och medmänsklighet. Varje gång jag träffar dem blir jag på gott humör. 

Då är det ingen idé att gnälla över att flygturen hem var hemsk på grund av snöovädret igår kväll. Det kunde ju inte de rå för! Och Trondheim var dessutom en mycket vacker stad, det lilla jag hann att se på min morgonpromenad innan det var dags att föreläsa.

Trondheim hette tidigare Nidaros, därav namnet på domkyrkan: Nidarosdomen

Och nere vid hamnen står en staty av den siste vikingen.
 

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *